به گزارش خبرگزاری حوزه، اسماعیل آقابابایی، مدیر پروژه «مسئولیت کیفری رانندگان وسایل نقلیه» در گفت و گویی با اعلام این خبر اظهار داشت: سازنده و راننده وسایل نقلیه اعم از زمینی، هوایی و دریایی ممکن است به حسب مورد با مسئولیت کیفری یا مدنی مواجه باشد که این تحقیق صرفا مسئولیت کیفری وسایل نقلیه زمینی را موضوع بحث قرار داده است.
عضو هیئت علمی گروه مسائل فقهی و حقوقی پژوهشگاه دفتر تبلیغات اسلامی گفت: این تحقیق، از بین جرایم مختلفی که برای راننده می توان در نظر گرفت، صرفاً به جرایمی اکتفا کرده است که در قانون مجازات اسلامی مطرح شده و عمده مباحث آن به جرایمی اختصاص دارد که منجر به صدمات جسمانی گردد.
وی تصریح کرد: از آن جا که این دست جنایات ماهیتاً از نوع خطای محض به حساب می آیند، در قانون و فقه سعی شده است مسئولیت پرداخت دیه به جای عاقله بر خود راننده تحمیل گردد که مبانی عدول از خطای محض به شبه عمد یا در حکم شبه عمد، بخشی از مباحث این نوشته است.
وی افزود: تفاوت گذاری میان تقصیر مدنی و کیفری و نقدهایی که بر قوانین فعلی وارد است نیز پرداختن به خلأهای قانونی و ارائه راهکار فقهی در کنار استفاده از تجربیات دیگر کشورها، از دیگر مباحث این پروژه است.
بابایی خاطرنشان کرد: این تحقیق با ۳۰۰ صفحه در گروه مسائل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حال انجام است.
نظر شما